Retailplatform, Hasselt Handelt, een inspirerende avond

De stad Hasselt ontvangt in het kader van kernversterkend winkelbeleid 70.000 euro van het Agentschap Ondernemen. Deze subsidie werd toegekend voor de verdere uitbouw van een  ‘Retailplatform’. Dit initiatief van de stad in samenwerking met de lokale handelaars, VHCH, Unizo Hasselt en CityDepot, wil drie jaren een beleid uitwerken dat de detailhandel in de binnenstad verder activeert.

Via ons Retailplatform willen wij als stadsbestuur op drie jaar tijd een publiek-private samenwerking opzetten met individuele handelaars, de handelaarsvereniging VHCH en CityDepot. Dit orgaan moet zowel offline als online acties uitwerken die het hoofd bieden aan de huidige en toekomstige uitdagingen van onze detailhandel. De hedendaagse klant is immers zeer divers en niet langer winkeltrouw, wil meer dan ooit geprikkeld worden en vult zijn beschikbare winkeltijd graag zo zinvol mogelijk in. 

Zeer concreet moet het Retailplatform de handel en horeca in de binnenstad een actieplan aanbieden dat bestaat uit meerdere offline en online technieken, kanalen en acties”, aldus Vandeput. “Zo gaan we werken met diverse sociale media, mobiele apps, loyaliteitsprogramma’s, digitale cadeaubonnen, … Het staat de handelaar vrij om op maat van zijn eigen zaak hieruit opportuniteiten te selecteren en al dan niet te participeren.