Nacht van de duisternis - ook als bedrijf kan je meedoen

Datum:
zaterdag 10 oktober 2015 (afgelopen)
Locatie:
Hasselt

________________________________________

Op 10 oktober 2015 vindt de 20ste editie van Nacht van de Duisternis plaats. Dan doven verschillende gemeenten de openbare verlichting voor een avond en kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht. Ook Stad Hasselt neemt hier aan deel en zal de (gemeentelijke) openbare verlichting gedooft worden.  

We roepen ook onze bedrijven op om die avond hun verlichting even te doven. Zet je etalage eens in het donker, zet de reclameverlichting even uit, ...   

Want er wordt te veel en verkeerd verlicht. We kunnen best met minder verlichting, zonder daarbij aan veiligheid in te boeten. Even vaak wordt de verlichting naar boven de hemel in gestraald. Met alle gevolgen van dien: te veel nachtelijke verlichting leidt tot slaapgebrek en tot gezondheidsproblemen bij mensen. Maar ook het bioritme van planten en dieren lijden eronder. Bovendien is een te fel verlichte nacht ook een enorme energieverspilling.

Met deze jaarlijkse campagne zet Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS) de impact van lichtvervuiling in de kijker.