Nieuws

maandag 20 november 2017
Oproep Regenbooghuis om wereldaidsdag te steunen
dinsdag 22 augustus 2017
Het Centrummanagement Hasselt heeft tot doel de uitstraling en de commerciële dynamiek van de Hasseltse binnenstad te vergroten. Ter ondersteuning van de dagelijkse werking en de realisatie van het visie- en actieplan van de organisatie zijn zij op zoek naar een centrummanager. Interesse? Solliciteren kan tot 15 september 2017. Meer informatie vind je terug in de functiebeschrijving. Functieomschrijving Centrummanager
woensdag 26 juli 2017
Bekijk en download hier het omleidingsplan voor bedrijventerrein Kiewit.Bekijk en download hier het omleidingsplan voor lokaal en doorgaand verkeer.
donderdag 13 juli 2017
Van 16 tot 19 augustus ontvangt Pukkelpop opnieuw tienduizenden muziekliefhebbers in Kiewit. Tijdens het festival is de Kempische Steenweg ter hoogte van het festivalterrein afgesloten voor alle verkeer. Bovendien geldt er vanaf de Beringersteenweg in Zonhoven tot aan het festivalterrein een strikte tonnagebeperking: geen doorgang voor voertuigen +3,5T.  
maandag 10 juli 2017
Naast het bestaande fietsroutenetwerk worden in Limburg ook fietssnelwegen uitgebouwd: directe verbindingen van belangrijke punten. In Hasselt kruisen daarbij 2 belangrijke assen: Sint-Truiden - Hamont en Riemst-Ham. "Zowel vanuit toeristisch als economisch oogpunt is dit een troef voor Hasselt: recreatief nemen fietsers graag de tijd om mooie routes te verkennen.
maandag 10 juli 2017
De Grenslandhallensite krijgt er in oktober 2017 een extra troef bij: Jumpsquare opent er dan in één van de leegstaande hallen het grootste trampolinepark van de Benelux. Een private investering van 1 miljoen euro en 25 jobs. Grenslandhallenvoorzitter Tom Vandeput: "Deze nieuwe troef sluit naadloos aan bij de activiteiten op de rest van onze evenementensite: kinderentertainment bij Plopsa, concerten in Ethias Arena en Theater, beurzen in de Grenslandhallen, restaurant Crudo, discotheek Versuz en beachclub Ipanema."
maandag 10 juli 2017
Yamauchi is een Japans bedrijf dat precisie-onderdelen in kunststof maakt. Toen Hasselt 30 jaar geleden een jumelage opzette met de Japanse stad Itami, bouwde het bedrijf een eigen productievestiging in Hasselt.  
maandag 10 juli 2017
Hasselt is de 4de winkelstad van Vlaanderen. En dat moet zo blijven. Daarom heeft het stadsbestuur een gespecialiseerd bureau aangeduid om extra troeven te zoeken op vlak van handel en horeca.  
maandag 10 juli 2017
Corda Campus heeft met Corda-A de werkplek van de toekomst gelanceerd. Eén van de oude industriële Philipshalenl is omgebouwd tot een kantoorruimte dat plaats biedt voor 32 verschillende bedrijven. Bijzonder zijn de kantooreilanden en open ontmoetingsruimtes. De bedoeling is dat de bedrijven elkaar bestuiven, maar bovenal dat ze aantrekkelijk zijn om personeel aan te trekken.  
maandag 10 juli 2017
Op het terrein van Concentra komt een gloednieuw businesspark dat de naam 'Heros' krijgt. De ontwikkelaars voor de herbestemming van de site, die 7,5 hectare groot is, zijn Futurn en DMI Vastgoed. Naast de kantoren en units voor kmo’s, worden er gemeenschappelijke faciliteiten opgetrokken voor onthaal, parking, vergaderingen, etc.   De KMO-zone aan Herkenrodesingel is de laatste jaren uitgegroeid tot een vestigingsplaats van toonaangevende bedrijven, gezien de unieke zichtlocatie aan de grote ring.