Nieuws

donderdag 13 juli 2017
Van 16 tot 19 augustus ontvangt Pukkelpop opnieuw tienduizenden muziekliefhebbers in Kiewit. Tijdens het festival is de Kempische Steenweg ter hoogte van het festivalterrein afgesloten voor alle verkeer. Bovendien geldt er vanaf de Beringersteenweg in Zonhoven tot aan het festivalterrein een strikte tonnagebeperking: geen doorgang voor voertuigen +3,5T.  
maandag 10 juli 2017
Naast het bestaande fietsroutenetwerk worden in Limburg ook fietssnelwegen uitgebouwd: directe verbindingen van belangrijke punten. In Hasselt kruisen daarbij 2 belangrijke assen: Sint-Truiden - Hamont en Riemst-Ham. "Zowel vanuit toeristisch als economisch oogpunt is dit een troef voor Hasselt: recreatief nemen fietsers graag de tijd om mooie routes te verkennen.
maandag 10 juli 2017
De Grenslandhallensite krijgt er in oktober 2017 een extra troef bij: Jumpsquare opent er dan in één van de leegstaande hallen het grootste trampolinepark van de Benelux. Een private investering van 1 miljoen euro en 25 jobs. Grenslandhallenvoorzitter Tom Vandeput: "Deze nieuwe troef sluit naadloos aan bij de activiteiten op de rest van onze evenementensite: kinderentertainment bij Plopsa, concerten in Ethias Arena en Theater, beurzen in de Grenslandhallen, restaurant Crudo, discotheek Versuz en beachclub Ipanema."
maandag 10 juli 2017
Yamauchi is een Japans bedrijf dat precisie-onderdelen in kunststof maakt. Toen Hasselt 30 jaar geleden een jumelage opzette met de Japanse stad Itami, bouwde het bedrijf een eigen productievestiging in Hasselt.  
maandag 10 juli 2017
Hasselt is de 4de winkelstad van Vlaanderen. En dat moet zo blijven. Daarom heeft het stadsbestuur een gespecialiseerd bureau aangeduid om extra troeven te zoeken op vlak van handel en horeca.  
maandag 10 juli 2017
Corda Campus heeft met Corda-A de werkplek van de toekomst gelanceerd. Eén van de oude industriële Philipshalenl is omgebouwd tot een kantoorruimte dat plaats biedt voor 32 verschillende bedrijven. Bijzonder zijn de kantooreilanden en open ontmoetingsruimtes. De bedoeling is dat de bedrijven elkaar bestuiven, maar bovenal dat ze aantrekkelijk zijn om personeel aan te trekken.  
maandag 10 juli 2017
Op het terrein van Concentra komt een gloednieuw businesspark dat de naam 'Heros' krijgt. De ontwikkelaars voor de herbestemming van de site, die 7,5 hectare groot is, zijn Futurn en DMI Vastgoed. Naast de kantoren en units voor kmo’s, worden er gemeenschappelijke faciliteiten opgetrokken voor onthaal, parking, vergaderingen, etc.   De KMO-zone aan Herkenrodesingel is de laatste jaren uitgegroeid tot een vestigingsplaats van toonaangevende bedrijven, gezien de unieke zichtlocatie aan de grote ring.
woensdag 24 mei 2017
Graag zetten wij nog eens alles op een rijtje i.v.m. de braderie "Hasselt Binnenstebuiten" 
woensdag 22 maart 2017
De lente is in het land! Dit betekent ook dat het binnenkort weer lenteshoppen is in onze gezellige stad, met 2 april als koopzondag. U kan hier het campagnebeeld downloaden in JPG of PDF om te verspreiden onder jullie klanten en sociale media.
vrijdag 27 januari 2017
De eerste nieuwjaarsdrink voor handel en horeca was een succes met 200 aanwezigen. Na de speeches van schepen van economie Tom Vandeput en HCH-voorzitter Karine Valy was er uitgebreid tijd om te netwerken. Karine Vally schetste het belang van HCH in de nieuwe centrummanagementstructuur. HCH werd begin 2015 opgericht om een nieuwe wind te laten waaien over de binnenstad van Hasselt met een onderlinge versterking en samenwerking als belangrijke doelstellingen.