Bedrijventerrein Kiewit is bereikbaar tijdens Pukkelpop

Bekijk en download hier het omleidingsplan voor bedrijventerrein Kiewit.

Bekijk en download hier het omleidingsplan voor lokaal en doorgaand verkeer.

Van woensdagochtend 16 augustus tot zondagnamiddag 20 augustus is de Kempische steenweg in Kiewit-Hasselt verkeersvrij omwille van het Pukkelpop festival. Vanaf het kruispunt met de Vijversstraat en de Tulpinstraat (kerk van Kiewit) tot en met het viaduct (Philipsbrug) is de Kempische steenweg afgesloten voor alle verkeer. Daarenboven geldt er een verbod voor verkeer van +3,5T vanaf de Beringersteenweg in Zonhoven.

Gedurende deze 5 dagen is het bedrijventerrein Kiewit en de Corda campus steeds bereikbaar. Uw bestemmingsverkeer dient zolang via een alternatieve route te rijden. Informeer uw medewerkers, klanten en leveranciers over de aangewezen omleiding en adviseer hen om, zeker op woensdag, extra reistijd te voorzien.


Alle wegen leiden naar de Hasseltse ring… en zo naar uw bedrijf

Omdat het bedrijventerrein Kiewit en de Corda campus enkel te bereiken zijn via de Kempische steenweg komende vanuit Hasselt zijn er voor het bovenlokaal verkeer twee omleidingstracés naar de Hasseltse Grote Ring (R71). Route Y loopt via de E314, Westerring en Universiteitslaan en is de aangewezen omleiding voor verkeer van en naar oostelijke richting (Genk, Opglabbeek, Maasmechelen, Aken, …). Route Q stuurt het verkeer aan de verkeerswisselaar in Lummen over de E313 en de Kuringersteenweg. Vanuit Brussel is dit de snelste route. Verkeer op de Kempische steenweg zelf, komende vanuit Noord-Limburg, kan in Houthalen-Helchteren (oprit 29 - E314) de snelste van beide routes kiezen dankzij signalisatie met real time reistijden.Vanuit Hasselt via de Kempische steenweg

Let op want vanaf de Grote Ring in Hasselt volgt men niet langer Q of Y maar de aanduiding ‘Pukkelpop’ tot op de brug over het Albertkanaal van de Kempische steenweg. Verkeer dat het bedrijventerrein Kiewit wenst te bereiken, rijdt vervolgens rechtdoor en zal vlak voor het viaduct rechts-af via de Research Campus naar de Walenstraat worden geleid en is zo meteen op bestemming.


Lokale omleidingen voor medewerkers uit de buurt

Stel uw personeel woont in Zonhoven. Zij zullen enkele dagen een stukje moeten omrijden. Dit kan via de lokale omleidingen en hoeft niet via de bovenlokale routes. Vanuit Zonhoven loopt deze via de Ranonkelstraat, de Slangbeekweg en de Paalsteenstraat tot aan de verkeerslichten met de Kempische steenweg. Rijdt hier links de steenweg op om vervolgens via de Research Campus ter plaatse te geraken. Terug naar Zonhoven rijdt men via de Kiewitstraat en de Bokrijkseweg. Opgelet, want deze route kan je niet in omgekeerde richting nemen aangezien er in de Kiewitstraat gedurende 5 dagen éénrichtingsverkeer geldt. 

 

Vlotter verkeer in Walenstraat en Kiewitstraat

Vorig jaar had de Walenstraat te kampen met behoorlijke verkeersproblemen omwille van de lange wachttijden aan de spoorwegovergang in de Kiewitstraat. De stad Hasselt heeft samen met Pukkelpop afspraken gemaakt met Infrabel waardoor de slagbomen dit jaar veel minder lang gesloten blijven. Als bijkomend surplus realiseerde het agentschap Wegen en Verkeer begin juli de nieuwe ovonde aan de Corda campus waardoor ook hier de verkeersafwikkeling vlotter zal verlopen.

Heb je nog vragen over de bereikbaarheid van je bedrijf, dan kan je contact opnemen met bereikbaarheidsadviseur Tom Buntinx via 011 43 38 55 of tom@amaril.be