Corda INCubator breidt uit 1 jaar na opening

Corda INCubator, een initiatief van Stad Hasselt en LRM, opende exacte één jaar geleden officieel haar deuren. De bestaande ruimte werd ondertussen met 650 extra m² uitgebreid. Het huidige aanbod neemt toe met 9 kantoren.

 

In de uitbreidingszone wordt in de eerste plaats ruimte gecreëerd voor startende bedrijven die de bestaande incubator zijn ontgroeid en zal een tussenstap zijn naar een eigen kantoorruimte op Corda Campus of elders. Vandaag worden 131 seats ingenomen door 64 bedrijven. 3 bedrijven stroomden al uit de incubator door naar een andere locatie op de campus of elders. 

“Corda INCubator mikt zowel op ambitieuze starters als studenten met een innovatief idee,” zegt Patrick Kestens, CEO van Corda INCubator. “Zij pompen extra zuurstof in Limburg en bij uitbreiding in de Vlaamse economie, én ze zorgen op termijn voor extra jobs. Het is niet meer dan logisch dat starters met alle zorgen worden omringd.” 

Ook schepen van Economie Tom Vandeput is blij met de uitbreiding en het succes: "Het is duidelijk dat dit concept van starterscommunity werkt. Vanuit andere steden in België en zelfs in het buitenland komt men kijken hoe wij dit hier aanpakken. Het zet Hasselt verder op de kaart wat betreft ondernemerschap. We mogen dus terecht fier zijn.”

Serendipity @ Corda INcubator

Ter gelegenheid van haar eerste verjaardag bracht Corda INCubator ook een uniek boek uit. Het boek “Serendipity @ Corda INCubator” bevat een portret van de starters en partners op Corda INCubator maar probeert ook succes van incubator te vatten, geeft inzicht in het starterslandschap en wil andere starters inspireren.

Het boek is ook online beschikbaar via deze link.