Cr3do verkozen tot nationale Student Startup of The Year

Cr3do is tijdens de Startup Day in Brussel verkozen tot nationale Student Startup of the Year. Sinds ze de starterswedstrijd 18-28 hebben gewonnen zit Cr3do, dat een innovatief 3D-printingplatform aanbiedt in Corda INCubator.

De huidige focus van Cr3do ligt op het 3D-printen van maquettes van architecten. In plaats van vele uren met schaar en lijm aan de slag te gaan, werkt Cr3do aan een oplossing om met een druk op de knop de tekening om te zetten in een ‘real life’ exemplaar. Een project met wereldpotentieel, zo beseft ook elke jury van starterswedstrijden in ons land.

Voor co-founder Wouter Vandenneucker, die student is aan de PXL, is het trouwens al de tweede onderneming die hij nog tijdens zijn studies opstart. Het eerste heet Vierpuntnul, gespecialiseerd in webdesign en –ontwikkeling.

Als studentenstad vindt Hasselt het belangrijk dat studenten bij wie het ondernemerschap in het bloed zit de kans krijgen hier mee aan de slag te gaan tijdens hun studies. Een goede begeleiding en ondersteuning is belangrijk, net zoals studenten die andere jongeren kunnen inspireren. De oprichters van Cr3do zijn alvast mooie ambassadeurs van het student-ondernemerschap.