Filip en Mathilde onder de indruk van Hasselts ondernemerschap

Bij een officieel bezoek aan Hasselt hebben koning Filip en koningin Mathilde donderdag 10 september kennisgemaakt met een aantal startende ondernemers. Ze gingen daarvoor langs bij technologiecampus Corda. Het vorstenpaar nam ruim de tijd om te luisteren naar de idee├źn die de starters er tot ontwikkeling brengen.

 

De koning en koningin werden verwelkomd door gouverneur Herman Reynders, burgemeester Hilde Claes, schepen van economie Tom Vandeput, LRM-voorzitter Hugo Leroi en door Patrick Kestens, manager van de Corda Incubator.

Het koningspaar bezocht de Corda Incubator, een verdieping in Corda 1 waar alleen jonge starters gevestigd zijn. Zowel de koning als de koningin maakten een spontane wandeling doorheen de werkplaatsen van de bewoners. Zo ging koning Filip een praatje maken met Ruth Janssens van Small Teaser (foto), een bedrijfje dat software heeft ontwikkeld om op een eenvoudige manier digitale magazines, nieuwsbrieven of blogs vorm te geven. Het vorstenpaar maakte ook kennis met starters als Wheatless & More, Ugentec, Onsophic en Agoko. Patrick Kestens gaf hen meer uitleg over de geschiedenis van de campus.