Hasselts Koopfeest verwent koopjesjagers al vóór de zomersolden

Locatie:
Centrum

Van vrijdag 26, zaterdag 27, maandag 29 en dinsdag 30 juni vindt de 15de editie van het Hasselts Koopfeest plaats. Onder het thema ‘Hasselt komt buiten!’ verwennen tal van winkeliers shoppers met attractieve kortingen en voordelen. Naast kleurrijke kraampjes en verkoopdisplays in winkelstraten en pleinen, is er volop randanimatie met muziek in diverse genres, exotische drankjes en hapjes én… culinaire verrassingen. Daar dat laatste zorgt het Food-Truck festival.

“Hasselt is de shoppingstad bij uitstek! Met de komst van grote nieuwkomers als Primark en Inno werd dat nogmaals onderstreept. Op woensdag 1 juli starten de zomersolden in onze stad, maar we wachten niet tot dan om de shopper te verleiden met interessante acties”, vertelt schepen van economie Tom Vandeput. “Op vrijdag 26, zaterdag 27, maandag 29 en dinsdag 30 juni kunnen alle kooplustigen tussen 10 en 18 uur bij onze handelaars immers hun eerste zomerkoopjes doen… dit tijdens het ‘Hasselts Koopfeest’. Niet enkel de scherpe prijzen en interessante acties zorgen dan voor extra winkelplezier. De Stad zorgt samen met de VHCH namelijk ook voor heel wat leuke randanimatie.”

“Op vrijdag zet onze stadsbeiaardier om 20 uur het koopfeest muzikaal immers in vanuit de klokkenkamer van de Sint-Quintinuskathedraal”, verduidelijkt schepen van evenementen Gerald Corthouts. “In de winkelstraten zelf zorgen een aantal straatmuzikanten, verspreid over zo’n tien podia, vier dagen lang voor muzikale intermezzo’s. De muzikanten schuiven door van podium naar podium en werden op voorhand geselecteerd… verveling krijgt dus geen kans. De innerlijke shopper versterken kan drie dagen lang op het Food-Truckfestival, namelijk van vrijdag tot en met zondag. Als ‘Hoofdstad van de Smaak’ spelen we hiermee in op een nieuwe trend: de food-truck. Verwacht je aan trendy food vanuit een trendy trucks rondom de Sint-Quintinuskathdraal. Opgelet, op zondag is wel het Food-Truckfestival geopend maar niet de winkels. ”

Meer info over de activiteiten:

Modern beiaardconcert met vleugje competitie 

Op vrijdag 26 juni trakteert Kenneth Theunissen van 20 tot 22 uur de Hasseltse binnenstad op een uniek concert. In samenspel met Erik Vandevoort op keyboard brengt de stadsbeiaardier vanuit de klokkenkamer van de Sint-Quintinuskathedraal een sfeervol programma met nummers zoals ‘Moulin Rouge’, ‘Greensleves’, ‘Green Green Gras of Home’ en nog veel meer. Heel wat horecazaken in de buurt fleuren het concert op met een leuke wedstrijd. Wie van op een deelnemend horecaterrasje de laatste drie nummers raadt, maakt kans op een gratis traktatie. De deelnemende horecazaken stellen het concertprogramma én deelnameformulieren ter beschikking. Je herkent ze aan de affiche.

Festival van de straatmuzikant: ‘Iedereen beroemd’ 

Tijdens het Hasselts Koopfeest geven straatmuzikanten ook vier dagen lang het beste van zichzelf op een tiental podia in het centrum van Hasselt. De podia hanteren een rotatiesysteem: elke 45 minuten bewonder je er een andere muzikant of groep muzikanten. Stad Hasselt selecteerde de artiesten na een kwaliteitsproef. Zij spelen niet alleen voor een munt in de hoed. Ze dingen ook naar de gunsten van de Verenigde Handelaars Centrum Hasselt. Die voorzien een aantal mooie prijzen voor de geregistreerde straatmuzikanten.

Hasselts Food-truckfestival 

De trendy hype van de food trucks stamt uit New York, Bangkok en Berlijn. Het fenomeen is kleurrijk én lekker: foodies tunen hun busje, oldtimer of op maat gemaakt vehikel om in de vorm van een vuurtoren, boot of triporteur. En verzamelen vervolgens op een plein of festivalterrein om vanuit hun voertuig allerhande lekkers aan te bieden. 

Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juni ontdek je een twintigtal van dergelijke food trucks in en rond de Sint-Quintinuskathdraal. Op de kaart? Cocktails, soepjes, paella, pancakes, Vietnamese spring rolls, bagels, garnaalkroketjes, broodje gehakt en nog zoveel meer lekker street food en street drinks: het staat allemaal op de kaart. Inkom betaal je niet. De lekkernijen kosten tussen de 2,50 en 8 euro. Je betaalt met ‘Foodstamps’ die je aankoopt aan een halve euro het stuk. Aangepaste achtergrondmuziek en origineel sta- of zitcomfort brengen je helemaal in streetfood-mood! 

Data en uren

Het Food-Truckfestival is geopend van:

  • vrijdag 26 juni: van 18 tot 22 uur
  • zaterdag 27 juni: van 12 tot 22 uur
  • zondag 28 juni: van 12 tot 21 uur 

Het Hasselts Koopfeest vindt plaats op:

  • vrijdag 26 juni: van 10 tot 18 uur
  • zaterdag 27 juni: van 10 tot 18 uur
  • maandag 29 juni: van 10 tot 18 uur
  • dinsdag 30 juni: van 10 tot 18 u

Opgelet! Op zondag 28 juni zijn de winkels GESLOTEN