Nieuw bedrijvenpark 'Heros' aan Herkenrodesingel

Op het terrein van Concentra komt een gloednieuw businesspark dat de naam 'Heros' krijgt. De ontwikkelaars voor de herbestemming van de site, die 7,5 hectare groot is, zijn Futurn en DMI Vastgoed. Naast de kantoren en units voor kmo’s, worden er gemeenschappelijke faciliteiten opgetrokken voor onthaal, parking, vergaderingen, etc.

 

De KMO-zone aan Herkenrodesingel is de laatste jaren uitgegroeid tot een vestigingsplaats van toonaangevende bedrijven, gezien de unieke zichtlocatie aan de grote ring.

De ruimte waarover Concentra beschikte aan de Herkenrodesingel was al een tijdje te groot geworden voor de activiteiten, waardoor er werd nagedacht over een herontwikkeling.  Begin vorig jaar werd er al een overeenstemming met Concentra/Mediahuis bereikt over de verkoop en ontwikkeling van deze grote zichtlocatie aan de Herkenrodesingel door Futurn en DMI Vastgoed. Het masterplan is nu uitgewerkt en klaar voor uitvoering. Het gaat over het gebied tussen de gebouwen van garagegroep Delorge en de zone voor de gevangenis, waar momenteel wordt gebouwd voor politie en brandweer.

De plannen zijn van de hand van ELD Partnership en MaMu Architects. Op het bedrijvenpark zullen Mediahuis Limburg en Carglass hun kantoren vestigen. Daarnaast is er nog plaats voor tientallen kmo’s.