Stad Hasselt maakt groepsaankoop groene energie mogelijk voor haar bedrijven

Wil je besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen aan het milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop gas en 100% groene stroom van Stad Hasselt.

 

Stad Hasselt wil op haar grondgebied meer dan 20% CO2 besparen tegen 2020. Maar aan de andere kant blijft de energiefactuur steeds stijgen. Daarom geeft Stad Hasselt haar verenigingen en bedrijven de mogelijkheid om deel te nemen aan een groepsaankoop van elektriciteit en gas. Het is niet de stad zelf die zal onderhandelen met de leveranciers van gas en elektriciteit, maar het studiebureau Zero Emission Solutions (ZES).

Door iedereen samen te brengen in een groepsaankoop kan er een goedkopere prijs aangeboden worden. De verbruiken van alle geïnteresseerde Hasseltse bedrijven en verenigingen worden samengebracht en kandidaat-leveranciers kunnen hiervoor hun beste prijsvoorstel doen. Gas en 100% Belgische groene stroom tegen een interessante prijs: twee vliegen in één klap!

Je kan kiezen om enkel voor elektriciteit of gas over te stappen, of allebei. De elektriciteit is in elk geval 100% lokale Belgische groene stroom. Groene stroom wordt op een natuurlijke manier opgewekt (door wind, zon, water, …), waardoor er dus amper schadelijke uitstootgassen vrijkomen en de bronnen raken bovendien niet op. Goed voor het milieu en voor onze stad!

Inschrijven in de groepsaankoop verplicht je tot niets. Pas bij het ontvangen van je persoonlijk voorstel beslis je om al dan niet over te stappen.

Hasseltse bedrijven en verenigingen met een EAN-nummer op Hasselts grondgebied kunnen deelnemen. De groepsaankoop geldt voor gas en/of 100% groene Belgische elektriciteit.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Stap 1: vrijblijvend inschrijven van 28/09/2015 tot 18/10/2015
Via de volgende website kan je je inschrijven: www.energiegroepsaankoop.be/stadhasselt/. Neem wel je eindfacturen bij de hand. Deze inschrijving verplicht je tot niets.

Stap 2: Keuze leverancier
Op basis van de inschrijvingen wordt een offertevraag naar de leveranciers gestuurd. Het beste voorstel wordt weerhouden.

Stap 3: Persoonlijk voorstel – vanaf 23/11/15
Je ontvangt je persoonlijk voorstel per mail.

Stap 4: Jouw beslissing – voor 27/11/15
Je beslist voor 27 november of je verandert van leverancier. De beslissing is blijvend. Het contract is geldig tot einde 2017.

Nog vragen?

Je kan ook altijd terecht bij het studiebureau via: 

- info@zeroemissionsolutions.com
- of via 053 41 66 66 (ma-do: 9-17u, vrij: 9-16u).