Succesvol overleg tussen Ondernemingsgroep Hasselt en Stad Hasselt

Donderdag 4 februari vond voor het derde jaar op rij een overleg plaats tussen de Ondernemingsgroep Hasselt (OGH) en Stad Hasselt. 

 

Ondernemingsgroep Hasselt is de vereniging van Hasseltse bedrijven en treedt onder meer op als belangenbehartiger voor de Hasseltse bedrijven. In het bestuur van OGH zetelt een vertegenwoordiging van de verschillende bedrijventerreinen met Stijn Leën van Drukkerij Leën als voorzitter. Ook de stad Hasselt is met Schepen van Economie Tom Vandeput en de coördinator ondernemerschap van de dienst economie vertegenwoordigd in het bestuur. Op die manier kan er snel ingespeeld worden op mogelijke behoeften en wordt er via korte lijnen informatie uitgewisseld.

Om de kennis over elkaars plannen en noden te verbeteren en zo de samenwerking tussen stad en de ondernemers te bevorderen vindt er ook jaarlijks een overleg plaats tussen de Ondernemingsgroep Hasselt en het volledige schepencollege. Ondernemingen komen namelijk ook in aanraking met heel wat andere beleidsdomeinen van de stad. Tijdens dit overleg wordt er ingegaan ingegaan op allerlei actuele zaken en standpunten van de twee partijen. Dit jaar is er onder meer gesproken over hoe het beleid de ontwikkeling van Hasselt als economisch sterke stad ziet evolueren en hoe het bestaande bedrijven kan blijven koesteren en promoten. Er werd ingegaan op de kwaliteit van de bedrijventerreinen en de ondersteuning van watergebonden bedrijven. Ook communicatie met en naar ondernemend Hasselt stond op de agenda, net zoals de profilering van Stad Hasselt als economische stad.

Jaarvergadering Ondernemingsgroep Hasselt

Noteer alvast 14 maart in uw agenda. Want dan gaat de jaarvergadering van OGH door bij Kaai 16. Die avond kunt u niet alleen netwerken in een aangenaam kader, maar ook enkele tips & tricks opsteken van gastspreker Michel De Coster. Als topmanager in de ICT-business, bassist bij De Mens, triatleet en racepiloot weet hij als geen ander alles van time management en leiderschap.

Klik hier voor meer informatie over Ondernemingsgroep Hasselt.

 

van links naar rechts, startend bovenaan: Marc Swijngedouw (Directeur Technische Dienst Stad Hasselt), Elke Braekmans (Kabinetschef Stad Hasselt), Yannick Leroi (Lerobel), Gerald Corthouts (Schepen van Evenementen), Tine Thijsen (VKW-Limburg), Ward Dumon (Servilux), Brigitte Smets (Schepen van burgelijke stand), Joost Venken (Schepen van Milieu), Frank Van Parijs (Banden De Condé), Frank Peeters (Omnibeton), Karolien Mondelaers (Schepen van Cultuur), Michel Froidmont (Schepen van Openbare Werken), Lien Beck (Coördinator ondernemerschap Stad Hasselt), Tom Vandeput (Schepen van Economie), Hilde Claes (Burgemeester Stad Hasselt), Stijn Leën (Drukkerij Leën, voorzitter OGH), Philip Demot (Democo).