Werken aan Philipsbrug gaan binnenkort van start

Omwille van de slechte staat van de Philipsbrug (viaduct Kiewit N74), heeft Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse Overheid (AWV) dat instaat voor het beheer van de Philipsbrug, beslist om de brug volledig te vervangen. We vinden het belangrijk dat jullie goed op de hoogte zijn van de werkzaamheden aan deze brug die binnenkort van start gaan zodat jullie werknemers, klanten en leveranciers op de hoogte kunnen stellen, vooral voor de bedrijven gelegen op bedrijventerrein Kiewit en Corda Campus zal dit nodig zijn.

Volgens de huidige plannen blijven er op de nieuwe Philipsbrug twee rijstroken in elke richting voor voertuigen, net zoals nu. Voor fietsers en voetgangers wordt de brug veiliger. Geen rakelings voorbijzoevende auto's meer, zij krijgen op de brug een volledig afgescheiden fiets- en voetpad. Tenslotte zullen de treinreizigers die van het ene naar het andere perron willen, niet meer de trappen van de Philipsbrug op en af moeten. Voor hen komt er een volledig aparte voetgangersbrug over het spoor.

Naast het vervangen van de brug worden ook de twee parkings aan elke kant van het spoor en de aansluitingen met de omliggende straten heraangelegd. De bestaande verkeerslichten aan beide uiteinden van de brug blijven, met name de verkeerslichten met de Europalaan-Walenstraat en de verkeerslichten ter hoogte van de Corda Campus. Op de Corda Campus wordt het bestaande rondpunt uitgetrokken tot een eivormige ovonde.

De juiste startdatum is nog niet gekend, maar lang zal het niet meer duren alvorens de werken van start gaan. Tijdens de werken zal er steeds verkeer mogelijk zijn in beide richtingen. Maar fietsers zullen wel gedurende de vervanging van het viaduct een kleine omleiding moeten volgen.

Momenteel kan men al plannen van de werken terugvinden op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer via de link www.wegenenverkeer.be/viaductkiewit. Wie op de hoogte wil blijven van de werkzaamheden, kan zich daar ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief.