Wouter Uten van UgenTec wint 'Prijs Burgemeester Paul Meyers'

Met de Prijs Paul Meyers zet stad Hasselt een uitzonderlijke prestatie van een jonge Hasselaar in de kijker. Hij of zij wordt beloond met 2500 euro. Dit jaar ging de prijs naar de jonge ondernemer Wouter Uten.

De oud-burgemeester Paul Meyers heeft steeds een speciale belangstelling betoond voor jongeren. Daarom wordt de prijs uitgereikt aan een Hasseltse jongere die in opleiding, inzet of professionele functie op het sociale, culturele, economische, wetenschappelijk of sportief vlak uitblinkt. De kandidaat die, eventueel nog studeert, of op een bijzondere manier in de samenleving staat, of uitblinkt in de job en boven het gewone niveau uitstijgt, zal de Stad Hasselt hierdoor in de schijnwerpers zetten en uitstraling geven over de grenzen heen. Het opzet van de Prijs Burgemeester Paul Meyers kan enerzijds een financiƫle impuls geven om dynamisch verder te werken aan een eerste stap in de ontwikkeling of kan anderzijds een beloning zijn voor een uitzonderlijke prestatie.
Wouter Uten is op 22-jarige leeftijd eigenaar van zijn eigen bedrijf UgenTec op de Cordacampus in Kiewit, een internationaal bedrijf dat software aan labo's verspreid over heel Europa . Amper 1 jaar na de oprichting werken er al 8 personen bij UgenTec. Als jonge ondernemer is Wouter een voorbeeld voor andere jongeren en zet hij stad Hasselt op de kaart. Dikke proficiat Wouter!