Yamauchi breidt productie uit in Hasselt

Yamauchi is een Japans bedrijf dat precisie-onderdelen in kunststof maakt. Toen Hasselt 30 jaar geleden een jumelage opzette met de Japanse stad Itami, bouwde het bedrijf een eigen productievestiging in Hasselt.

 

In het kader van de samenwerking tussen Hasselt en Itami vond er in april een werkbezoek plaats waar de banden tussen beide steden werden aangehaald. In het kader hiervan verzorgde Voka – Kamer van Koophandel Limburg het economisch luik. Zo werd een bezoek gebracht aan de Ambassade van België in Japan, werd de Kamer van Koophandel in Itami bezocht en bracht een delegatie een bezoek aan drie Japanse investeerders in Limburg: Nitto Denko, Panasonic en Yamauchi.

Schepen van Economie en Ruimtelijke Ordening Tom Vandeput: “Het bezoek bij Yamauchi in Japan was erg constructief en leidde tot de concretisering van de uitbreidingsplannen van Yamauchi in Hasselt: het schepencollege keurde op 11 mei 2017 de bouwaanvraag goed voor de uitbreiding van het bestaande bedrijf met 700 m² voor een extra productiehal. Dit zal zorgen voor de extra aanwerving van 10 voltijdse medewerkers. De capaciteit zal hierdoor met 30% verhogen tot 41 voltijdse arbeidskrachten, waarbij een belangrijke focus komt te liggen op automatisatie, sales en co-engineering. Ook de exportplannen zullen hiermee verder uitgerold worden. Een positieve investering van een Japans bedrijf in Hasselt, waarmee weer eens wordt bewezen dat goede internationale contacten onderhouden concrete resultaten kan opleveren…”

Yamauchi

Yamauchi Corp. is gevestigd op bedirjventerrein Dorlick en heeft twee divisies: enerzijds een distributieactiviteit van textiel en kalenderrollen, anderzijds de productie van kunststofcomponenten voor onder andere de automobielsector en de batterij industrie. De komende jaren zal er bovendien sterk ingezet worden op de sectoren energie en milieu, huishoudelijke toestellen, printers, alsook de medische en zorgindustrie. De automobielsector blijft daarbij een belangrijke. Naast de vestiging in België heeft de firma ook vestigingen in Finland, Maleisië, Singapore en China.